Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu


...
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés krémes
Bevezető:
Igazából a gesztenyés desszertek mellé nem kell sok hozzáfűzést tenni, hisz mindegyiknek az a tulajdonsága, hogy édes, nagyon finom, és a gesztenyének köszönhetően egészséges. A gesztenyés krémes is ezen család tagja, nevéhez hűen krémes, a nap bármely szakában fogyasztható finomság.

Hozzávalók:
  • 1 adag mélyhűtött leveles vajastészta
  • 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
  • 3 evőkanál rum
  • 1 tasak hidegen készíthető vaníliakrém
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz babapiskóta
  • tojás a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A leveles vajas tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot. A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét és jól összedolgozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A deszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a felengedett vajas tésztát, ezt is meglisztezzük és akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a tűzhelyünk tepsijébe belefér. A tepsit vízzel megkenjük, kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot és egymás mellé ráfektetjük a tepsire. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük és kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje) és a tésztát kihűtjük. Az egész lapot megkenjük a gesztenyés masszával, kirakjuk a babapiskótával, kicsit belenyomkodjuk és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vanília krémet, rárakjuk egymás mellé a négyzeteket, óvatosan lenyomkodjuk és 1-2 órára behűtjük. Amikor a hűtőből kivesszük, a gesztenyés krémes még tökéletesíthető, ha megszórjuk porcukorral és meleg vízbe mártott késsel a tetején lévő négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.