Bevezető:A gesztenyés csokikrém nem önmagában való fogyasztásra lett kitalálva, de arra is alkalmas. Általában tortákhoz, egyéb édességekhez tálalják, mintegy extra feltétet, akárcsak a pizzáknál. Annál mondjuk finomabb.
Hozzávalók:- 10 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- 4 nagy tojás
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál rum
- 1 tasak vaníliáscukor
- 5 cl erős kávé
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítése:A gesztenyepürét szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett
megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszertes kelyhekbe töltjük, és három órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a gesztenyés csokikrém tejszínhabbal díszíthető.