Bevezető:A gesztenyerolád narancskrémmel töltve egy igazi különlegesség. Nem csak a neve, de íze is egyedülálló, hát még az elkészítése! De megéri fáradozni, az eredmény minden várakozást felülmúló!
Hozzávalók: - 75 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 db narancs
- csokimáz (tortabevonóból)
Elkészítés: A narancsok héját lereszeljük, az egyik levét kifacsarjuk, a másikat lehártyázzuk és a húsát felaprítjuk. A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamellt főzünk, ha kihűlt, kanalanként belekeverjük az előre habossá kevert
- margarinból, cukorból, narancshéjból készült - krémbe. A legvégén keverjük bele a narancs húsát. A gesztenyepürét és a rumot keverőgéppel átdolgozzuk, majd egy háztartási fólián vizes kézzel kb. 30x20 cm nagyságúra nyomkodjuk.
A közepére csíkban elosztjuk a narancskrémet és a háztartási fólia segítségével a gesztenyét feltekerjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd a háztartási fólia levétele után bevonjuk csokimázzal, így elkészül a gesztenyerolád narancskrémmel töltve.