Bevezető:A gesztenyekrém házilag elkészíthető fajtája finom, de hamar el kell fogyasztani, hisz gyorsabban megromlik, mint a boltokban kapható Sarkpont Zrt. által gyártott hasonló termék. A gyors fogyasztással egyéb iránt ritkán lehet gond, hiszen finom és sokat lehet belőle enni.
Hozzávalók:Elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat elkeverjük a gesztenyepürével, 10 dkg porcukorral, feleresztjük forró tejjel és állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük. Előzőleg a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukor másik felét, a tűzről levett,
még forró krémhez apránként hozzáadogatjuk s könnyedén elkeverjük. Poharakba vagy tálba öntjük, lehűtjük. Az elkészült gesztenyekrém tetejét 2 dl tejszínből vert habbal vagy befőtt gyümölccsel díszítjük.