Bevezető:A frissítő saláta nevéhez hűen valóban frissítő. Tálalható főételek mellé is, de bátran fogyasztható önmagában is.
Hozzávalók: - 25 dkg natúr gesztenye-szemek
- 2 narancs
- 1 banán
- 1 grapefruit
- 4 szál sárgarépa
- 4 szem sárgabarack
- 4 szem datolya
- egy maroknyi mogyoró
- 3 dl joghurt
- 1 kávéskanál friss narancshéj
Elkészítése: A gesztenyéket 0,5 liter vízbe puhára főzzük. Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le. Mossuk meg a gyümölcsöket. Karikázzuk fel a banánt, hámozzuk meg a narancsot és a grapefruitot, majd kockázzuk fel. Aprítsuk fel a sárgabarackot is. Vágjuk durvára a
gesztenyét, a mogyorót, a magozott datolyát és keverjük össze a joghurttal, valamint a narancshéjjal. Szedjük tányérokra a sárgarépát és a gyümölcsöket, majd öntsük rá a joghurtos öntetet, és készen is van a frissítő saláta.