Bevezető:A gesztenyével töltött csirkecomb hasonlít több előbbiekben leírt ételekhez, elkészítése nem igényel komolyabb előkészületeket, végeredményben mégis egy könnyen fogyasztható, finom ételt kapunk.
Hozzávalók:- 10 db csirkecomb
- 4 db zsemle
- 0,5 l tej
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 3 db tojás
- 2 cs petrezselyemzöld
- ízlés szerint őrölt bors, őrölt fahéj, só
Elkészítése:A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük és megsózzuk. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kicsavarjuk. Hozzáadjuk a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, az aprított petrezselymet, a tojást, kevés őrölt borsot és őrölt fahéjat, majd
alaposan összekeverjük. Ezt a tölteléket töltjük a csirkecombok bőre alá. Kiolajozott tepsiben vagy olaj nélkül grillzacskóban, közepes hőmérsékletű, kb. 180 °C-os sütőben pirosra sütjük. Köretként mazsolás rizst vagy burgonyapürét javaslunk a töltött csirkecomb mellé.