Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu


...
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Göngyölt pulykamell gesztenyekörettel
Bevezető:
A göngyölt pulykamell gesztenyekörettel a tradicionális göngyölt pulykamellet teszi még ellenállhatatlanabbá azzal, hogy gesztenyekörettel kell tálalni. A gesztenyeköret elkészítése nem nehéz, és cserébe egy különlegesen finom, ízletes ételt kapunk.

Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb szelet pulykamellfilé
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só,bors
  • olaj
Elkészítése:
A gesztenyét kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Miután megfőtt, áttesszük egy lábosba és felöntjük a vörösborral. A pulykamellszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. A krémet a hússzeletek egyik felére kenjük, összetekercseljük és zsineggel összekötözzük. Lábosba helyezzük, mellédobjuk a megtisztított, hosszában felnegyedelt sárga- és fehérrépát. Leöntjük egy pohár vízzel és 2-3 evőkanál olajjal. Fedő alatt pároljuk, az elpárolgott nedvességet pótoljuk. Végül a fedőt levéve, körös-körül megpirítjuk. A zsineget eltávolítjuk, a tekercset felszeleteljük. A gesztenyét a borban felmelegítjük, majd leszűrve adjuk az összegöngyölt húshoz, hogy elkészüljön a göngyölt pulykamell gesztenyekörettel.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.