Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu


...
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés borjútekercs
Bevezető:
A gesztenyés borjútekercs egy összetett, ezáltal nehezebben elkészíthető étel. Megéri azonban próbálkozni vele, hiszen íze remek, és a gesztenye egyfajta exkluzív érzést ad az ételnek.

Hozzávalók:
  • 40 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 10 dkg baconszalonna
  • ízlés szerint só, őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 zsályalevél
  • 1 rozmaringág
  • 1 kb. 65 dkg-os borjúszegy
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 dl csirkeleves (leveskockából)
Elkészítés:
A gesztenyéket előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc), majd kivesszük, nedves ruhával letakarjuk, míg ki nem hűl. Majd összetörjük és egy tálba tesszük. A szalonnát apróra vágjuk és serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk. Hozzáadjuk a gesztenye felét, sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát, a zsályát és a rozmaringot összezúzzuk, összekeverjük. A húst kiterítjük, kiklopfoljuk, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, rásimítjuk a gesztenyés tölteléket és roládszerűen felcsavarjuk. Konyhai cérnával vagy hústűvel rögzítjük, az olajban minden oldalán pirosra sütjük, majd tepsibe tesszük, a maradék gesztenyét a hús köré helyezzük, a húst meglocsoljuk a levessel és meleg sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra).A gesztenyés borjútekercs sütése közben időnként a levével meglocsolgatjuk.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.