Bevezető:Gesztenyés csirkefasírt licsivel… elírás történt? Sokáig nem tudtam, mi az a licsi, hát most már tudom. Nagyon finom étel, elkészítése nem okozhat gondot gyakorlott szakácsnövendékeknek, ám az otthoni gyakorlók számára is megoldható feladat a gesztenyés csirkefasírt elkészítése. Sajnos a cherry nem az alkohol, amit közben kell iszogatni, de remélem, az étel kárpótol mindenkit.
Hozzávalók:- 15 dkg natúr gesztenye-szemek
- 16 szem mogyoróhagyma
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 tojásfehérje
- 6 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál száraz cherry
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 100 dkg licsi (konzerv)
- 3
dl csirkehúsleves
- 2 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint őrölt bors, só
- olaj a sütéshez
- egy csipet koriander
Elkészítése:A hagymákat és a csirkehúst kis kockákra vágjuk, majd a gesztenyével együtt turmixoljuk. Salátástálba öntjük, belekeverjük a keményítőt, a tojásfehérjét, a szójaszószt és a cherryt. Sóval, borssal megszórjuk, összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A szószhoz a licsiszirupot a húslevessel, a szójaszósszal és a feloldott keményítővel összekeverjük és kevergetve felforraljuk, míg sűrű lesz. A licsiket beletesszük, lefedjük és levesszük a tűzről. Az olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A gesztenyés csirkefasírt licsivel tökéletessé tételéhez licsiszósszal meglocsolva, korianderrel díszítve tálaljuk.