Bevezető:A gesztenyekrémleves gombával és sonkacsíkokkal egy különös ízvilágot jelenít meg, ám a sonka elhagyásával is ugyanolyan finom, zamatos ételt kapunk, és így esetleg vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Hozzávalók: - 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 2-3 dkg csomag szárított erdei gomba
- 1 nagyobb burgonya
- 2-3 dl tejszín
- 5 dl húsleves (leveskockából)
- egy kevés bors, snidling, kakukkfű, őrölt szerecsendió
- 1 csomag pármai jellegű sonka
Elkészítés: A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk a csomagoláson megadott időre (ált. 15 perc), a burgonyát, gombát, gesztenyét a húslevesben feltesszük főni 10-15
percre. Ha kész, leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és snidlinggel, kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ha szükséges, sózzuk és még egyszer felforraljuk. Tálaláskor apróra vágott sonkával hintjük meg, így lesz nevéhez hűen gesztenyekrémleves gombával és sonkacsíkokkal.