Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu


...
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyével töltött gomba
Bevezető:
A gesztenyével töltött gomba ideális előétel többek között vegetáriánusoknak, illetve fogyókúrázóknak, hiszen kevés kalóriát tartalmaz, sok zöldséget, húst pedig egyáltalán nem.

Hozzávalók:
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 db közepes nagyságú csiperkegomba
  • 1-1 mokkáskanál majoránna és rozmaring
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 mokkáskanál só
  • 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és reszelt szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • egy kevés vaj a tálhoz
Elkészítése:
A lehéjazott vöröshagymákat finomra vágjuk, a gombafejeket megmossuk. A hagyma felét 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, a gombafejeket rárakjuk. A majoránnával és a rozmaringgal fűszerezzük, majd lefedve, 10 perc alatt, kis lángon megpároljuk. Közben a gesztenyét a maradék hagymával ledaráljuk, a zsemlemorzsát, a tojást és 2 evőkanál bort belekeverünk, sóval ízesítjük, a borssal és a szerecsendióval fűszerezzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymát és az üregükkel felfelé fordított gombafejeket belerakjuk. A már fűszerezett gesztenyemasszát belepúpozzuk (habzsákból belenyomva még mutatósabb), a maradék olajat rálocsoljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük, közben a maradék borral locsolgatjuk. A gesztenyével töltött gomba díszítésére petrezselymet használhatunk.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.