Bevezető:Az első és egyetlen édes ízű leves az itt található receptek között a gesztenyekrémleves. Érdekes, hogy levesek között inkább a sós változat elterjedt, bár a gesztenyét általában édesen fogyasztjuk. A fahéj és szegfűszeg hatásának köszönhetően a gesztenyekrémleves pikáns íze sokaknak tetszeni fog.
Hozzávalók:- 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 6 dl tej
- 4 dl tejszín
- 2 cl rum
- 1 csomag vanília ízű krémpor
- 4-5 db egész fahéj
- 1 citrom héja
- 8 db szegfűszeg
- egy kevés só
Elkészítése:A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1 dl vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és
kihűtjük. A gesztenyepürét felengedés után áttörjük és a tejszínnel elkeverjük. A krémport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert krémport és a fűszerkivonatot, a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk és egyneműsítjük. (Ha nincs turmixgép, ugyanezt kézi habverővel is elvégezhetjük). Levescsészébe adagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. A gesztenyekrémleves tálalása előtt tejszínhabbal díszíthetjük azt, tetejét őrölt fahéjjal vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.